BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 19 October 2011


GEMBIRA + BENGANG

Ari sabtu aritu aku telah kuar ngn adik aku angah A.K.A iyah…
Die nip n satu nak ajk kuar ckp la awl2.. ni xkul 3 br nk ajk..
Aku pn cpt2 la siap2… die 2 yg siap lambat…
Nk dijadikan cerita die di UKM la..
Ktorg akan berjumpa di MIDVALLEY…
Aku pn smpai je kt kl sentral kne tukar train ke seremban…
Ok dgn bangganye aku kuar dgn pnts sbb aku mmg dok kt pintu kuar sbb spnjg pjalan aku mmg xduduk.. bapak lengguh kaki aku ni…

2 xperla.. sbb aku mmg dh biasa.. lps smpai je aku naik lift la nk tukar ke platform 4..
Smpai je di platform 4 aku tgk schedule pjalanan ke seremban akan tibe 5 minit lg..
Ah! Lega sbb aku mmg nk smpai cepat dr adik aku.. n org pn xramai beratur ari 2..
Aku igt kuar lmbt org sikit.. tp tetap sme..ye la KL kn..
Ok 5minit train yg akan tiba 2 mbuatkan aku mrh bukan dsebabkan xdpt duduk..

Tp
V
V
V
V

TRAIN DELAY…DAMN!!!
Panasnye hati aku… klu delay 15minit xper juga… ni smpai 45minit…
Slepas 45minit dtg la sgerabak train.. aish… dh la org rmai… train yg smpai pendek plak 2..
Slalunye hujung minggu train panjg ni train pendek.. ok aku ngn skuat hati rendah utk msk jgk train ni sbb adik aku dh smpai…
Tapi sayangnye aku xdpt msk.. sbb rmai gle kot… aku xmampu nk reda…
Mcm ni la KL.. klu org yg xbiasa mmg xnk la dok KL aku rse…(nk bangga plak dok Bandar..hehe)
Ok instructor 2 ckp lg 15minit train akan myusul..

Aku ngn nekad nk naik juga train lps nie.. aku xkira.. biar la nk jd apa pn…
Tnpa melihat kiri kanan aku meredah jgk org yg ramai 2.. biar la ckp xberhati perut pn..
Akhirnye aku dpt jgk masuk n pakage dpt duduk lg…
Dh buat aku pns bkn jauh pn satu station je.. idea adk aku.. jalan kaki je..
Xkn la nk suh aku jln kaki ikt jalan train.. nk suh aku kne langgar agknye.. aish!
Smpai2 je trs g tgk wayang sbb adik aku dh beli tiket wayang..
Klu xadk aku suh g sndiri kt wayang 2.. tp aku dh lpe jln stu sbb dh lme xg..
Sbbnye ada kngn kt ctu n trai slalu delay.. sbb 2 aku xske.. aku lbh ske g Times Square..huhu
Nk tau x aku tgk cte apa??

Tada…

v
v
v
v



al hijab!!!
Aku tgk sbb nk tau seram sgt ke mcm adik aku ckp… ha!! Mmg seram kot…
Yg lawaknye.. scene yg xseram blh plak group2 laki yg mjerit.. gelak besar aku kt panggung 2..
Yg la mbengangkn lg.. ada 2org pmpn ni bising gle..dh tgk 2 diam je la.. xpyh la nk cte2..
Mmg aku bayar tiket nk dgr cite ko!!!…(mood: tension)
Yg lg mymph konon2 korea girl la.. ckp korea bgai… rasa mcm nk sound je.. tp tkt bergaduh je..
Biar sku cite sikit pasal cte ni:

‘Mmg seram kot.. yg paling seram mse kt umah die la.. aku xblh lupa smpai skrg…
Mse awek sie ckp “bila saya kuar dari rumah awk” peh seram gle.. takut…’

Moral this story :jgn la kita cuba bukak hijab kita sbb antu2 2 akn kejar kite.. mksdnye die mmg ske tunjuk dirinye kpda org yg mmg nk sgt tgk die…Klu aku mmg xla nk tgk.. biar la aku mcm nie je..

Lps abis je tgk wayang.. lapar la plak..

Makan time… pilihan ktorg ialah PIZZA HUT!!!hehe (bajet2 kaya je)







After makan SHOPPING time!!

Aku mmg xnk shopping pn.. aku teman adik aku je… last2 die xbeli apa2 aku plak yg beli..
Aish! Abs duit aku..

Lbh kurang 10lbh ktorg gerak balik… aish! Pntnye arini…
Tapi xper berbaloi.. dpt 2helai baju… hehe…
Setelah sekian lama xkuar g jauh.. asyik PAS n OLE2 je…
Arini tukar mood jalan jauh plak.. hehe…
Harap2.. lain kali dpt jln lg.. tp kne tgu aku ada gaji dulu la..
Skrg nip n aku bz cari kje.. tp melalui internet je la..
Nk kuar cr kt luar xde transport.. yela.. xmampu nk dpt beli kete lg..
Walaupn dh ada lessen.. tetap dok umh je,… NASIB kn.. pengganggur.. hehe
Sekian cerita aku.. ~~~daaaaaaaaaa~~





Thursday, 6 October 2011

Sowi sayang….

Semalam my honey konvo… tapi sy xdpt pergi sbb smlm ari terakhir saya exam…

Sedih je kn… nk tgk awk berbaju konvo… mst ensem kn…

Awk kn sweet.. hehe…

Tapi apa kn daya… ada benda lg pntg kn…

Sowi sayang… awk harap saya dtg untk bagi sjambak bunga…

Ada ke ptt mintak aku bunga.. die igt die pmpn ke??

Biasa la org konvo ni mst bnda 2 yg kne bg kn…

Xperla.. nnt sy balik awk janji nk blja saya tgk wayang kn… tp mcm bln depan..

Saya paham awk lari bajet sebab g kedah… biasa la byk gne duit sewa home stay lg kn…

Tapi xper… saya phm…

Nnt sy konvo awk kne dtg tau… hehe…

Tahniah awk sbb tamat degree in multimedia…

Walaupn kos 2 sy yg pilih n awk xminat awk blja jgk kn… hehe..

Sayang awk!!! <3


BERINRELATIONSHIP LOW NI!!!




Assalamualaikum…


Pembuka kata dimula kan…hehe…

Aku mulanye mmg malas nk update2 blog ni kn…

Tapi disebabkan aku kebosanankan… aku pn update la blog cedoi nie..

Entry aku nk cite pasal my future husband…hehe…

Poyo je aku ni ada future husband tp 2 la knyataannye…

Die ni mmg laki yg aku tunggu dari dulu kot..

Sbb die ni la ciri2 yg aku ske…

Kuat agama, blh bimbing aku, kuat mbebal… lg2 klu aku bgn lmbt la…

Aduh, pnt nk dgr die mbebal… tp layan kn je.. org nk mature mmg kuat mbebal…

Yang paling aku xphm knp die ske guna ayt ‘matang sikit’???

Adakah aku xmatang?? Pelik2..

Tapi xper… aku terima sbagai cabaran utk jadi matang…

Lagipun lagi 3 thn kn kita nk kwin.. huhu..

Thanks syg akhirnye awk propose sy sbgai future wife awk..

Awk tau mmg 2 yg sy harap dari awk…

Saya janji akn jd yg terbaik untuk awk…

Sbb awk la yg slalu ada time saya sedih, happy n perbagai perasaan lain la..

Jasa awk xkn sy lupa kn.. wlaupn awk slalu sktkn ati saya, sy tau awk xbmaksud..

Sy je suka touching kn..kn…

Harap relationship kte akn kekal kn…

Love awak!!!

<3 mohd rizuan <3