BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 19 October 2011


GEMBIRA + BENGANG

Ari sabtu aritu aku telah kuar ngn adik aku angah A.K.A iyah…
Die nip n satu nak ajk kuar ckp la awl2.. ni xkul 3 br nk ajk..
Aku pn cpt2 la siap2… die 2 yg siap lambat…
Nk dijadikan cerita die di UKM la..
Ktorg akan berjumpa di MIDVALLEY…
Aku pn smpai je kt kl sentral kne tukar train ke seremban…
Ok dgn bangganye aku kuar dgn pnts sbb aku mmg dok kt pintu kuar sbb spnjg pjalan aku mmg xduduk.. bapak lengguh kaki aku ni…

2 xperla.. sbb aku mmg dh biasa.. lps smpai je aku naik lift la nk tukar ke platform 4..
Smpai je di platform 4 aku tgk schedule pjalanan ke seremban akan tibe 5 minit lg..
Ah! Lega sbb aku mmg nk smpai cepat dr adik aku.. n org pn xramai beratur ari 2..
Aku igt kuar lmbt org sikit.. tp tetap sme..ye la KL kn..
Ok 5minit train yg akan tiba 2 mbuatkan aku mrh bukan dsebabkan xdpt duduk..

Tp
V
V
V
V

TRAIN DELAY…DAMN!!!
Panasnye hati aku… klu delay 15minit xper juga… ni smpai 45minit…
Slepas 45minit dtg la sgerabak train.. aish… dh la org rmai… train yg smpai pendek plak 2..
Slalunye hujung minggu train panjg ni train pendek.. ok aku ngn skuat hati rendah utk msk jgk train ni sbb adik aku dh smpai…
Tapi sayangnye aku xdpt msk.. sbb rmai gle kot… aku xmampu nk reda…
Mcm ni la KL.. klu org yg xbiasa mmg xnk la dok KL aku rse…(nk bangga plak dok Bandar..hehe)
Ok instructor 2 ckp lg 15minit train akan myusul..

Aku ngn nekad nk naik juga train lps nie.. aku xkira.. biar la nk jd apa pn…
Tnpa melihat kiri kanan aku meredah jgk org yg ramai 2.. biar la ckp xberhati perut pn..
Akhirnye aku dpt jgk masuk n pakage dpt duduk lg…
Dh buat aku pns bkn jauh pn satu station je.. idea adk aku.. jalan kaki je..
Xkn la nk suh aku jln kaki ikt jalan train.. nk suh aku kne langgar agknye.. aish!
Smpai2 je trs g tgk wayang sbb adik aku dh beli tiket wayang..
Klu xadk aku suh g sndiri kt wayang 2.. tp aku dh lpe jln stu sbb dh lme xg..
Sbbnye ada kngn kt ctu n trai slalu delay.. sbb 2 aku xske.. aku lbh ske g Times Square..huhu
Nk tau x aku tgk cte apa??

Tada…

v
v
v
v



al hijab!!!
Aku tgk sbb nk tau seram sgt ke mcm adik aku ckp… ha!! Mmg seram kot…
Yg lawaknye.. scene yg xseram blh plak group2 laki yg mjerit.. gelak besar aku kt panggung 2..
Yg la mbengangkn lg.. ada 2org pmpn ni bising gle..dh tgk 2 diam je la.. xpyh la nk cte2..
Mmg aku bayar tiket nk dgr cite ko!!!…(mood: tension)
Yg lg mymph konon2 korea girl la.. ckp korea bgai… rasa mcm nk sound je.. tp tkt bergaduh je..
Biar sku cite sikit pasal cte ni:

‘Mmg seram kot.. yg paling seram mse kt umah die la.. aku xblh lupa smpai skrg…
Mse awek sie ckp “bila saya kuar dari rumah awk” peh seram gle.. takut…’

Moral this story :jgn la kita cuba bukak hijab kita sbb antu2 2 akn kejar kite.. mksdnye die mmg ske tunjuk dirinye kpda org yg mmg nk sgt tgk die…Klu aku mmg xla nk tgk.. biar la aku mcm nie je..

Lps abis je tgk wayang.. lapar la plak..

Makan time… pilihan ktorg ialah PIZZA HUT!!!hehe (bajet2 kaya je)







After makan SHOPPING time!!

Aku mmg xnk shopping pn.. aku teman adik aku je… last2 die xbeli apa2 aku plak yg beli..
Aish! Abs duit aku..

Lbh kurang 10lbh ktorg gerak balik… aish! Pntnye arini…
Tapi xper berbaloi.. dpt 2helai baju… hehe…
Setelah sekian lama xkuar g jauh.. asyik PAS n OLE2 je…
Arini tukar mood jalan jauh plak.. hehe…
Harap2.. lain kali dpt jln lg.. tp kne tgu aku ada gaji dulu la..
Skrg nip n aku bz cari kje.. tp melalui internet je la..
Nk kuar cr kt luar xde transport.. yela.. xmampu nk dpt beli kete lg..
Walaupn dh ada lessen.. tetap dok umh je,… NASIB kn.. pengganggur.. hehe
Sekian cerita aku.. ~~~daaaaaaaaaa~~





Thursday, 6 October 2011

Sowi sayang….

Semalam my honey konvo… tapi sy xdpt pergi sbb smlm ari terakhir saya exam…

Sedih je kn… nk tgk awk berbaju konvo… mst ensem kn…

Awk kn sweet.. hehe…

Tapi apa kn daya… ada benda lg pntg kn…

Sowi sayang… awk harap saya dtg untk bagi sjambak bunga…

Ada ke ptt mintak aku bunga.. die igt die pmpn ke??

Biasa la org konvo ni mst bnda 2 yg kne bg kn…

Xperla.. nnt sy balik awk janji nk blja saya tgk wayang kn… tp mcm bln depan..

Saya paham awk lari bajet sebab g kedah… biasa la byk gne duit sewa home stay lg kn…

Tapi xper… saya phm…

Nnt sy konvo awk kne dtg tau… hehe…

Tahniah awk sbb tamat degree in multimedia…

Walaupn kos 2 sy yg pilih n awk xminat awk blja jgk kn… hehe..

Sayang awk!!! <3


BERINRELATIONSHIP LOW NI!!!




Assalamualaikum…


Pembuka kata dimula kan…hehe…

Aku mulanye mmg malas nk update2 blog ni kn…

Tapi disebabkan aku kebosanankan… aku pn update la blog cedoi nie..

Entry aku nk cite pasal my future husband…hehe…

Poyo je aku ni ada future husband tp 2 la knyataannye…

Die ni mmg laki yg aku tunggu dari dulu kot..

Sbb die ni la ciri2 yg aku ske…

Kuat agama, blh bimbing aku, kuat mbebal… lg2 klu aku bgn lmbt la…

Aduh, pnt nk dgr die mbebal… tp layan kn je.. org nk mature mmg kuat mbebal…

Yang paling aku xphm knp die ske guna ayt ‘matang sikit’???

Adakah aku xmatang?? Pelik2..

Tapi xper… aku terima sbagai cabaran utk jadi matang…

Lagipun lagi 3 thn kn kita nk kwin.. huhu..

Thanks syg akhirnye awk propose sy sbgai future wife awk..

Awk tau mmg 2 yg sy harap dari awk…

Saya janji akn jd yg terbaik untuk awk…

Sbb awk la yg slalu ada time saya sedih, happy n perbagai perasaan lain la..

Jasa awk xkn sy lupa kn.. wlaupn awk slalu sktkn ati saya, sy tau awk xbmaksud..

Sy je suka touching kn..kn…

Harap relationship kte akn kekal kn…

Love awak!!!

<3 mohd rizuan <3

Wednesday, 27 July 2011

My Sibling







Aku nak knl kn korg ngn adik beradik tersayang aku nie..

Mula2 aku nk knl kn diri aku la..

Sbb aku kan along… hahah

Nama aku Nurul Nabila Ain binti Mohamad Sabri

Aku dh jadi anak jati Selangor sejak 23 Sept 1988..

Makna umo aku.. korg pndai la kira sendiri…( kate trer math.. hehe)

Aku ni student lg walaupn dh agk muda kn..

Aku Diploma in Quantity Surveyor at UiTM Perak..

Hobi aku karaoke n melepak..hehe..

Hidup aku sempoi je.. selalu mnolong org yg tgh ssh…

Sbb aku mmg ske mnyhkn diri sndiri.. 2 la keburukan dalam diri aku..

Aku pn xphm ngn diri aku.. klu dh dtg angin aku smua aku mrh.. sbb 2 adik aku xske ngn aku..

Haha.. enth aku pn xtau.. yg pasti kakak yg ske kne pau aku la..

Naik pokai dibuatnye… khendak adik2 kne tunaikan.. aku kn along.. hehe..








Yang ni adik aku yang dibawah ku..

Name di Nurul Ain Syahirah binti Mohamad Sabri..

Die ni pn dh jd anak jati Selangor sejak 26 Mac 1990..

Maknanye.. pandai2 la calculate ek..

Dia ni Degree in Chemistry Science at UKM, Bangi…

Klu korg jumpa minah ni.. die nie adik aku yg sengal!

Die ni xkn mrh aku klu aku pkai brg die.. tapi klu die pkai brg aku mula la aku nk mgamuk..

Bak kate aku xske org pkai brg aku.. hehe..

Hobi die ni ske karaoke la ngn ske bergayut ngn balak die..

Maklum la org ada balak.. aku je yg single.. sob3..

Tapi die adik aku yg terbaik la.. sbb die tolong aku dalam ssh n slalu bagi nasihat pasal ex x gne aku..

Thanks iyah.. ko slalu ada untuk aku walaupun aku slalu marah2 ko.. hehe..








Aku nak knl kn adik laki aku satu2nye…

Die ni ske buli aku.. kadang2 nak mrh aku.. kaki tgn naik kn..sbb die ni konon2 nk manja ngn aku..

Maklum la aku satunye kakak yg nk layan kerenah die nie..hehe

Nama die Muhammad Adizul Iqram Bin Mohamad Sabri..

Die nip n dh jadi anak jati Selangor sejak 20 Dec 1991..

Die ngn adik pmpn aku gap setahun je.. sbb 2 kurang rapat kot.. enth pndai2 je aku..

Die ni Certificate in Automotive at Kolej Komuniti, Pasir Salak, Perak..

Walaupun aku dkt la jgk ngn kolej die nie.. tapi xpnh pn jmp.. sbb kje die ni asyk blk umh je..

Tapi ari 2 die accident kn.. abis moto.. so die patah kaki xblh nk blk.. xde transport..

I like.. biar die rse dok sini xblk2.. mcm aku.. hahah..

Tapi die la satu2nye adik laki aku.. xde adik laki lain yg blh gantikn..

Mse aku pctcl amik aku blk kje.. walaupn aku bengang slalu datang lmbt… argh!

Aslkn amik kn.. adik aku ni ensem ke?? Haha.. no komen!











Ni adik aku yang ke 3.. yang bajet cun la konon2nye..

Name die Nurul Ain Syafiqah Binti Mohamad Sabri..

Die ni dh jadi anak jati Selangor sejak 23 Mac 1994…

Die ni masih blja lg di SMK seksyen 18.. budak sekolah lg.. xmatang lg.. hehe..

Hobi die karaoke ngn text msg ng bf die..

2 je la die tau.. aku pn xphm.. byk btl cte dorg nk bincang kn.. haha…
(jelouse xde org nk msg ngn aku) sob3..  

Kerja die ni ske makan je.. klu aku ajk kuar mst tye ada makan2 ke x..

Aduh, terpaksa la blja kn… nk teman pye pasal..

Adik yg ske mgepau kakak.. kne la bg walaupn aku mrh2 dlu la..

Xbg xsmpai ati.. 2 aku kte aku ni ske tlg org.. haha..

Promote diri plak.. hehe

Adik aku yg slalu rasa diri die lawa kn.. tapi blh la… adik aku yang selalu komen aku.. hahah







Ni adik aku yg terakhir…

Nama die Nurul Ain Athirah binti Mohamad Sabri…

Anak jati Selangor sejak 20 Jan 1996..

Masih bersekolah di SMK seksyen 18…

Die sekolah turun terun tmurun family aku… smua skolah kt sini la…
18 dihatiku la kte kn… hehe…

Hobi die karaoke n berayap… merayap je kjenye.. aku pn xphm… asyk ngn syaza kan baik die..

Aku pn layan kn je la..

Tapi die ni adik aku yg slalu ske ikt aku… sbb nak pau aku la.. apa lg kn…hehe..

Tapi die tetap adik terbaik aku.. sbb die xske org kutuk kakak die..

Die slalu bg semangat kt aku mse aku pts ngn ex aku…
Thanks sgt2…

Ni la adik2 aku yang lawa2 n ensem..hahah

Aku sayang korg sgt2… walaupun slalu buat aku mrh.. hehe

Korg xde gantinye k…




........................................................................................

Wednesday, 20 July 2011


I’m the new!!!

Hye smua.. hehe..

Aku org baru kt blog nie.. hehe… tp sbnrnye xde la first time buat blog kn..

Ni blog kedua aku.. sblm nie blog aku nme…

http://bellanurul.blogspot.com

.. tp skrg….

Jeng2…

http://missmorks.blogspot.com

Bertukarnye blog aku dsebabkan terdapat stalker2 yang mmg xdiundangkan…

Ni blog aku yang aman kot.. harap2 la.. jgn die tau dh la kn.. pnt dh buat blog baru je..

Dah la lecih.. banyak step nk buat…

Aku buat blog ni khas atas permintaan yang xterhingga oleh Mira Kacang

Mst nk tgk kn orgnye…
.
....
........................




Ni la orgnye…

Stalker terhebat aku ni.. di slalu ada ngn aku waktu aku sedih ngn ex j****** aku 2 la..

Thanks tau.. ko la BFF aku yang slalu dgr masalah aku…

Tapi skrg die dh berinrelationship… die kalah kn aku… hehe

Tapi xper.. aku harap ko bhgia k.. blh lpe kn H**** 2 ek…hehe…

Bila wujudnye blog ni..

Bermula la hidup baru aku… aku harap hidup aku xsedih lg mcm dulu..

N aku dpt lpekn smua kenangan silam aku…

Bella mst blh… hehe…